NAAR START CONTACT ACTIVITEITEN GESCHIEDENIS FOTO'S LINKS AANKONDIGINGEN ARCHIEF

Cultuuruitstap naar de Jheronimus Bosch expo, een stadswandeling en een bezoek
aan de Sint-Janskathedraal: zaterdag 9 april 2016 in Den Bosch

 


https://www.youtube.com/watch?v=njA94yrt06M
https://www.youtube.com/watch?v=NHd53M5DkvA
http://film.jheronimus-bosch.nl/index.php/trailer/

http://boschexpo.hetnoordbrabantsmuseum.nl/nl
http://jheronimusbosch.ntr.nl/
https://tuinderlusten-jheronimusbosch.ntr.nl/


In 2016 is het 500 jaar geleden dat Jheronimus Bosch overleed. Hij was n van de meest bijzondere kunstenaars die de Zuidelijke Nederlanden heeft voortgebracht. s-Hertogenbosch, de stad waar Jheronimus Bosch leefde en zijn meesterwerken maakte, eert hem met een grote internationale tentoonstelling in Het Noordbrabants Museum. Nooit eerder waren zoveel van zijn werken bij elkaar te zien. Een kans om niet te missen! De tentoonstelling vormt het hoogtepunt van het nationale evenementenjaar Jheronimus Bosch 500. Het is het startschot van een jaar waarin s-Hertogenbosch bruist van de activiteiten rond deze wereldberoemde kunstenaar.

Veel mensen kennen zijn werk door de fantastische figuren die erop afgebeeld staan. De kunstenaar verbeeldde vaak de hemel en de hel en de moeizame weg naar verlossing. Het oeuvre van Jheronimus Bosch telt ongeveer 45 werken. Zijn schilderijen en tekeningen worden bewaard en beheerd in achttien collecties, verspreid over tien landen op twee continenten.

Namiddag staat een cultuurhistorische stadswandeling met bezoek aan de Sint-Jan op de agenda o.l.v. plaatselijke gidsen. En gids maakt een langere stadswandeling in het Middeleeuwse centrum, een tweede gids maakt een korte stadswandeling met een langer bezoek aan de kathedraal: deze laatste rondleiding is bedoeld voor deelnemers die niet zo goed te been zijn.

Het heeft het bestuur van de Pater Sangerskring inspanningen gekost om uiteindelijk 40 tickets met audio ( 25/stuk) te kunnen reserveren voor 9 april 2016 om 10.00 uur.

Aangepast programma
07.30 uur: vertrek met autobus met 55 personen op parking CCAO, Van Eycklaan 72, Maaseik.
09.00 uur : aankomst plein Parade, Den Bosch (200 m van museum).
09.15 uur: aankomst Noordbrabants museum: toilet, garderobe, verdelen tickets.
09.30 uur: 15 personen (10 volwassenen + 5 museumkaarthouders op Jeroen Boschexpo). Bezoek aan Jeroen Bosch tentoonstelling met audio. U mag in het museum onbeperkt blijven, ook de vaste collectie bezoeken.
10.00 uur: 40 personen (35 volwassenen + 5 museumkaarthouders op Jeroen Boschexpo). Bezoek aan Jeroen Bosch tentoonstelling met audio. U mag in het museum onbeperkt blijven, ook de vaste collectie bezoeken.
Na de tentoonstelling: vrije lunchpauze in centrum.
14.50 uur: verzamelen aan
de hoofdingang van de Sint-Janskathedraal
15.00 uur: Stadswandeling en kathedraalbezoek met 2 gidsen.
16.30 uur: einde van de rondleiding, begin vrije koffiepauze.
18.00 uur: vertrek uit Den Bosch aan de Parade (afstapplaats)
19.30 uur: aankomst Maaseik.

 

 

Te noteren!
Lezing over de meester-schilder Jheronimus Bosch, als voorbereiding op onze uitstap,  door Jos Henckens op woensdag 6 april 2016 om 20 uur in de bovenzaal van caf De Beurs, Markt, Maaseik


Kijk naar onze website en noteer de komende activiteiten van 2016.
www.patersangerskring.org

NAAR START